Rodzaje słodyczy reklamowych
Do słodkości, które można zamówić jako gadżety reklamowe, należy cała gama najróżniejszych smakołyków. Czekoladki, żelki, ciasteczka, lizaki, krówki. Przyjrzyjmy się im po krótce, by rozważyć, które z nich są najlepsze do naszych celów.
Krówki są bodajże najbardziej rozpoznawalnym, polskim smakołykiem. Znane wszystkim pokoleniom, te mleczne, ciągnące się cukierki, większości klientów kojarzą się ze smakiem dzieciństwa, pożądaną i nie zawsze dostępną słodyczą. Ich smak na długo zostaje w ustach ze względu na same właściwości tego cukierka. Krówki reklamowe wykonywane są według starej receptury. Zawierają naturalne składniki, jak świeże mleko i masło. Krówki reklamowe mają kruchą powierzchnię, zaś w środku skrywają to, co najlepsze, pyszne nadzienie. Po krówkę sięgnie każdy, choćby po to, by przypomnieć sobie ten fenomenalny smak.
Czekoladki to najbardziej uniwersalna słodycz. Świetnie sprawdzają się jako prezent lub mały upominek dosłownie dla każdej osoby i dla każdej okazji. Czekoladki formowane są z czekolady. Ta od wieków znana jest z pozytywnego wpływu na zdrowie i samopoczucie. Każda osoba, obdarzona czekoladą z pewnością ucieszy się z takiego upominku. Czekoladki mają wiele rodzajów, z dodatkami smakowymi, podobnie wiele kształtów i zastosowań. Od małych i prostych bloczków, świetnie nadających się jako dodatek do kawy czy herbaty, bo opakowania z kilkoma sztukami, bloczki, a nawet ekskluzywne bombonierki.
Ciasteczka są pyszną i słodką zakąską, która najlepiej sprawdza się jako mały deser. Ciasteczka dobrze korespondują z kawą i ucieszą każdego kawosza z niespodziewanego smakołyka. Do ciastek reklamowych wlicza się także wafle, pierniki, ciasteczka korzenne, rzadziej owsiane. Świetnie sprawdzają się jako nienachalny gadżet reklamowy podczas konferencji, prelekcji i różnego rodzaju spotkań biznesowych.
Słodycze reklamowe tworzone są przez sprawdzone firmy cukiernicze posiadające atesty jakości sprzedawanych produktów. Słodycze takie jak pralinki, wykonywane są ręcznie przez cukierników i smakują doskonale.